20160409_132149

Prvenstvo Hrvatske za karatistice i karatiste najstarijih dobnih skupina u katama pojedinačno i ekipno je održano u dvorani „Mladosti“ na riječkom Trsatu. Nastupila su 43 natjecatelja i 11 kata timova iz 21 karate kluba. Dobne skupine koje su se natjecale na ovome natjecanju su seniori i seniorke (od 16 do 35 godina), veterani i veteranke od 35 do 50 godina i veterani i veteranke + 50 godina. Daruvarski karate klub „Slavko Krivski-Termal“ na ovome natjecanju je imao jednu predstavnicu, Anju Lončar.

Za napomenuti je da je Anja u siječnju ove godine napunila 18.godina i da joj je ovo prvi seniorski nastup na državnom prvenstvu. U ovoj kategoriji se okupilo deset iskusnih seniorki, od kojih su neke i seniorske reprezentativke. Do srebrne medalje je pobijedila Cikoja Mateu iz Osijek Žita 5:0, Ćupić Carlu iz riječke Delte 5:0 i nositeljicu donjeg dijela liste timsku reprezentativku Petrović Mihaelu sa 3:2 iz zagrebačkog „Sljemena“, kluba koji je osvojio najviše državnih medalja na ovome državnom prvenstvu.

Anja finale gubi sa 1:4 od brončane Vlatke Kiuk sa zadnjeg europskog seniorskog prvenstva u Istambulu. Vlatki je ovo peta uzastopna titula državne prvakinje, a Anji je to prva seniorska pojedinačna medalja koja joj donosi i 4.kategoriju sportaša Republike Hrvatske.

           

Ostvareni rezultat; ( 0 x zlato, 1 x srebro, 0 x bronca)

            2.mjesto;

                        Anja Lončar, u kategoriji seniorke kate pojedinačno

20160409_132502