Branislav Majetić, Branko ili „Boss“,
kako su ga zvali najbolji prijatelji, rođen je 07. siječnja 1942. godine u Daruvaru. Svoju naobrazbu je započeo i završio u Daruvaru kao ekonomist.

Sportski put je započeo već kroz ranu mladost, igrajući nogomet i rukomet,a bio je uključen i u aero sport (jedriličarstvo i padbranstvo) u „zlatnim danima“ Aero kluba Daruvar. U Daruvaru se rukomet počeo igrati već 1954. godine, učenici Gimnazije, a sam Branko se uključuje 1958.godine.

Kao sportski djelatnik tj.tajnik se pojavljuje 60-tih godina prvi put u Rukometnom klubu „Komet“ Daruvar, gdje je tu funkciju obnašao četiri godine. Nakon gašenja tog kluba, pun energije i ljubavi prema rukometu 1970. godine je jedan od osnivača Rukometnog kluba Daruvar, gdje obnaša tajničku dužnost sve do 2008. godine, te nakon toga je član Izvršnog odbora rukometnog kluba do 2012. godine.

U rukometu je jedno vrijeme na samim početcioma bio uključen kao sudac,
kasnije voditelj općinske lige Daruvar – Pakrac, te organizator više rukometnih turnira u gradu Daruvaru, a jednom mandatu je bio i predsjednik Rukometnog saveza Bjelovar.

Uvijek je bio uključen u sva zbivanja grada Daruvara koja su se doticala sporta, bio član uprave Društva za tjelesni odgoj „Partizan“ (od 1972 – 1992), a kasnije Društva za sportsku rekreaciju „Sokol“ Daruvar. 1980. godine kroz sportska društva pokreće i provodi ulučne trke i kroseve u gradu Daruvaru, koji se održavaju i danas.

Po osnutku Sportske zajednice Grada Daruvara 1998. godine, kao najupućenija osoba u daruvarski sport postao je tajnik Zajednice i tu dužnost obnašao do sportskog umirovljenja 2006. godine. Za svoj sportski i dugogodišnji rad bio je nagrađivan :

  • na desetke pismenih priznanja od raznih klubova i RK „Daruvar“,
  • 1978.godine „Povelja za zasluge u razvoju rukometa“ od Hrvatskog rukometnog saveza,
  • 1983. godine priznanje SOFK-e za rad u rukometu,
  • 1997. godine priznanje za dugogodišnji rad i promicanje sporta Grad Daruvar,
  • 2002. godine proglašen je za najboljeg sportskog djelatnika Grada Daruvara,
  • 2003. godine Trofej Sportskog saveza Bjelovarsko bilogorske županije za zasluge u razvitku sporta,
  • 2014. godine „Plaketa Grada Daruvara“

Branko je bio „sportaš u duši“, radnik koji se nije štedio, davao je puno i za to nikada nije tražio ništa, iskren, pošten i marljiv u nekim situacijama neshvaćen i od strane politike nerazumljiv. Neovisno tome, sportašima i ljudima koji vole sport on je bio vrlo jasan i razumljiv. Pomogao je svima i nije bilo sportskog kluba i sportaša kome nije Branko pomogao.

Na žalost svaka bajka ili lijepa priča koliko bila dobra ima svoj početak, a tako i svoj kraj, Branko nas je napustio, dao daruvarskom rukometu i sportu općenito puno, stoga;

Branko u ime svih sportaša ljubitelja sporta hvala ti !